Cursus inhoud

Les Één

De Visuele Taal Van Design

De eerste les is een introductie tot de creatieve en opwindende wereld van Interieur Design.

U maakt kennis met de elementen en principes van het design die worden gebruikt om harmonieuze en uitgebalanceerde interieurs te creëren.

U leert ook hoe u kunt observeren en uw zienswijze over verschillende design stijlen kunt evalueren en vormgeven door interieurs te analyseren.

Les Twee

De Geschiedenis Van Stijl, Decoratie En Architectuur

Deze omvangrijke les neemt u mee op een fascinerende reis, beginnend met de oorsprong van de decoratieve afwerkingen die te zien zijn in de grotschilderingen en oude woningen en u meeneemt door de geschiedenis van design en architectuur tot op de dag van vandaag. Vol met visuele afbeeldingen en informatie, geeft deze les de betekenissen en uitleg weer achter de stijlen en de decoratieve afbeeldingen.

Les Drie

Design Stijlen

In deze les leert u hoe u strategische en conceptuele beslissingen voor uw design projecten kunt nemen op basis van de gewenste functie, stijl en sfeer van de ruimte.

U leert om uw kennis van de verschillende structuren, veel voorkomende problemen en hun oplossingen te ontwikkelen, zodat u duidelijk met klanten, leveranciers en aannemers kunt communiceren.

Les Vier

Ruimteplanning

Nu zult u ontdekken hoe u de design elementen kunt toepassen op uw ruimtelijke planning en design concepten, rekening houdend met de verschillende meubilair lay-outs die passen bij de beoogde functie van de ruimte.

U leert hoe u een plattegrond en aanzicht tekent, vervolgens een bestaande ruimte renoveert en een nieuwe inrichting plant voor een renovatieproject dat in deze opdracht gestart is.

Les Vijf

Verlichting

Deze les stelt u in staat om de bronnen, eigenschappen van licht en de verschillende soorten verlichting te ontdekken en hoe de oriëntatie van een ruimte van invloed is op de natuurlijke verlichting.

U leert hoe licht de selectie van kleuren op verschillende oppervlakken, afwerkingen en stoffen beïnvloedt. U neemt deze ideeën op in uw plan terwijl u doorgaat met het renovatieproject dat in Les 4 gestart is.

Les Zes

Kleur

Deze les laat u kennismaken met de kracht en de psychologie van kleuren en hoe het als een cruciaal design hulpmiddel in uw projecten gebruikt kan worden.

U leert over de eigenschappen van kleur en hoe deze de sfeer van een ruimte kan veranderen, percepties kan wijzigen en de beoogde stijl kan creëren.

U gaat meerdere kleurenschema's samenstellen die met het renovatieproject van Les 4 samengaan.

Les Zeven

Interieur Afwerkingen

U leert hoe u de concepten van het driedimensionale design kunt toepassen op de realiteit van een voltooide ruimte.

Ontdek hoe u de volgorde van vloer, wand en plafondafwerkingen die in de verschillende stadia van een project nodig zijn, kunt plannen en begeleiden.

Maak afwerking schema’s voor elke kamer van het renovatieproject dat bij Les 4 gestart is.

Les Acht

Decoratieve Textiel & Stoffen

Deze informatieve les laat u kennismaken met de geschiedenis, schoonheid en de luxe van decoratieve textiel en stoffen.

U leert hoe belangrijk het is om items met een luxueuze en esthetische uitstraling als essentiële componenten in uw design op te nemen, ongeacht het beschikbare budget.

Les Negen

Meubilair, Kunst & Accessoires

Het toppunt van geweldig design is het werken met prachtige objecten, meubilair en kunst. Met verwijzing naar Les 2 en de geschiedenis van Interieur Design, leert u hoe meubelstijlen in de loop der jaren voor specifieke toepassingen zijn ontwikkeld.

U leert hoe u visueel uw ideeën aan uw klant presenteert door sampleboards te maken.

Les Tien

Werken Met Klanten

Deze les leert u hoe professionele designers te werk gaan. U krijgt de vitale procedures en denkprocessen te zien die een design in het dagelijkse leven tot een succes maken.

U leert hoe u uw creatieve kennis kunt ondersteunen met de praktische toepassing die succes garandeert, vanaf het begin van een project tot en met de voltooiing.

Les Elf

Visuele Communicatie

In deze les leert u uw ideeën en designs voor klanten, leveranciers, aannemers en uzelf te documenteren.

U leert op een eenvoudige manier om een driedimensionale tekening vanaf een plattegrond te maken, om de ruimte te visualiseren en om betere design keuzes te kunnen maken.

Les Twaalf

Het Opzetten Van Een Interieur Design Bedrijf

Als u overweegt om een carrière als designer te beginnen, is dit misschien het beslissende hoofdstuk voor de opstap naar uw toekomstige succes.

U leert hoe u een professionele portfolio samenstelt en u krijgt inzicht in het opzetten van uw eigen website en sociale medianetwerken.