Docenten Interieur Design

Marieke Rijksen

Gekwalificeerd als business analist, strateeg en marketeer, bouwde Marieke eerst een succesvolle internationale carrière op in marketing en business development binnen de medische industrie. Naast haar marketing carrière streefde Marieke haar levenslange interesse in mooie interieurs na en behaalde haar diploma in interieurontwerp bij het Interior Design Institute Australia in 2013.

Fast forward een paar jaar en tal van huisrenovaties later, is ze nu ook actief op social media en deelt ze haar kenmerkende stijl online met (interieur) fragmenten uit het dagelijks leven. Als een IDI graduate weet ze als geen ander hoe je passie voor interieur te professionaliseren maar ook hoe het is om de cursus te combineren met dagelijkse rompslomp.

Op interieur gebied kan je haar vinden onder de naam Whispering Bold, een referentie naar haar interieur stijl. Marieke’s stijl vindt ze zelf lastig te omschrijven. Het ligt ergens tussen industrieel chic, urban jungle of vintage, maar ze doet vooral gewoon wat ze leuk vindt, zelfs als het nergens in een hokje past. Ze volgt geen trends, maar houdt wel van blikvangers. Statements. Zonder ‘over de top’ te gaan. Haar stijl is uitgesproken en een tikkeltje eigenwijs. Het is gedurfd maar down to earth, lekker nuchter zonder het van de daken te schreeuwen.

Haar dagelijkse inspiratie komt van haar familie, haar huis, de wereld om ons heen en reizen. Ze heeft een geweldige tolerante Aussie surfy dude als man, een tienerzoon die houdt van alles wat prehistorisch is, een door honden geobsedeerd meisje, eeuwige interieur veranderdrang, een passie voor vintage, upcycling en doe-het-zelven en is in het bezit van zowel een Nederlands als een Australisch paspoort. Ze leeft samen met haar gezin als expat in hun huis aan de grachten van Haarlem.

whisperingbold.com

@whisperingbold

Angelique Slatius

Na haar opleiding bouwkunde aan de Technische universiteit Delft, heeft Angelique bij verschillende Nederlandse architectenbureaus gewerkt als architect. Hierbij is ze betrokken geweest bij het ontwerp en de uitvoering van woningen en kantoorgebouwen.

Daarna volgde een periode bij woningbouwvereniging Vestia, waar ze als ‘ spin in het web’ betrokken was bij de herstructurering van naoorlogse woonwijken. En maakte ze plannen voor renovatie en nieuwbouw. In deze tijd had ze ook veel contact met bewoners.

Omdat het ontwerpwerk bleef kriebelen en ze persoonlijke aandacht miste bij veel bouwprojecten vertrok ze in 2005 naar Maleisië om aan de Mastery Academy of Chinese Metaphysics de Feng Shui leer te bestuderen.

In 2008 heeft ze haar eigen bureau Angelique Slatius- Feng Shui architectuur opgericht en combineert ze inmiddels al ruim 16 jaar haar basis als architect met inzichten uit andere disciplines en culturen.

Angelique werkt op het grensvlak van architectuur en interieurdesign en ziet het als haar missie om woon- en werkruimtes te ontwerpen die passen bij de persoon die er woont of werkt. Ruimtes die kloppen. En waar je energie van krijgt.

Cliënten en collega’s waarderen haar persoonlijke aanpak en haar schat aan kennis, die ze op een prettige manier weet over te dragen.

Naast haar werk als online tutor en Feng Shui architect heeft Angelique meerdere boeken geschreven. Het E-book ‘Feng Shui in de slaapkamer’, een boek over het bouwen van een eigen huis én een boek over comfortabel, duurzaam en aangenaam wonen.

Boeken

  • In 10 stappen je eigen huis bouwen- Creëer je droomhuis met de BOUWPLAATS-methode.
  • In 10 stappen comfortabel wonen- Verlaag je energierekening en verhoog je woonplezier.
  • Feng Shui in de slaapkamer (E-book)- De gids voor beter slapen met Feng Shui.

angeliqueslatius.nl

Facebook

Khamille Tyler

Met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met klanten in de woningbouw, het bedrijfsleven en de horeca beschikt Khamille over een uitgebreide en praktische kijk op zaken.

Als afgestudeerde aan het Art Institute met een bachelor in Interior Design in 2008, is Khamille een verstandige, creatieve en methodische ontwerpster. Ze staat bekend als de "CAD-operator" binnen haar netwerk van binnenhuisarchitecten. Ze houdt van tekenen en is gespecialiseerd in meubelplannen en interieurarchitectuur.

Khamille's favoriete ontwerpstromingen zijn Art Deco, De Stijl en Mid-Century Modern.

Laura Encinas Ortega

Laura Encinas Ortega studeerde architectuurtechnologie aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië in Spanje en voltooide haar studie aan de Vitus Bering Universiteit in Denemarken. In 2003 verhuisde ze naar het Verenigd Koninkrijk waar ze interieurarchitectuur studeerde aan de Oxford Brookes University.

Laura heeft gewerkt aan internationale projecten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië namens bekroonde architectenbureaus. Laura heeft ervaring met het werken aan commerciële, hoogwaardige woon-, culturele en educatieve projecten, van grootschalige masterplanning tot op maat gemaakte meubeloplossingen.

Ze heeft ook gespecialiseerde kennis ontwikkeld in visual merchandising aan de BAU School of Design in Barcelona, wat ertoe heeft geleid dat ze heeft gewerkt aan privéopdrachten op het gebied van marketingstrategie, retailinterieur en meubelontwerp en heeft samengewerkt met zowel nationale als internationale retailbedrijven.

In 2018 richtte Laura Bicbloc op; een architectonische ontwerpstudio die zich richt op het creëren van ontwerpoplossingen voor het herdefiniëren van woonruimtes die sociaal en ecologisch duurzaam zijn.

bicbloc.com

@bicbloc

Sophie Seeger

Sophie Seeger runt Seeger By Design, een creatief adviesbureau voor interieur design, decoratie, woningstyling, kleuradvies en kunst sourcing. Sophie werd al op zeer jonge leeftijd ondergedompeld in kunst en design, omdat ze "het virus" van haar grootmoeder, een beeldhouwer en beide kunstminnende ouders had "opgepakt".

Ze studeerde Kunstgeschiedenis, Kleur & Interieur Design en Journalistiek, haar passie voor kunst, design en schrijven heeft voor een succesvolle carrière gezorgd.

Terwijl ze een kunstgalerij voor hedendaagse kunst en design runde, ontwikkelde Sophie een commissiebasis voor haar schilderijen en ontdekte ze ook haar interesse voor commerciële design ontwikkeling, het identificeren van duurzame kansen en inkomsten voor kunstenaars en designers.

Dit leidde tot twee inheemse tapijten en textielgamma's met gelicentieerde overeenkomsten met klanten zoals DFAT, Qantas en openbare bibliotheken. Sophie heeft een licentieovereenkomst voor haar eigen abstracte kunst en heeft opdrachten voor particuliere collecties in Australië, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Singapore. Sophie heeft gewerkt als een kunst en design docent, als gastcurator en ze blijft werken aan residentiële, warenhuis en Interieur Design projecten.

Talin Leask

Talin's carrière in interieur design startte na haar afstuderen aan de Academy of Design in Montreal, Canada. Ze reisde naar Dubai, waar ze werkte met grote architecten en design bureaus, werkend aan grote hotels, residentiële projecten en winkels in nieuw gebouwde winkelcentra in de stad. Nadat ze naar Londen was verhuisd, werkte ze voor 'Greenline Interiors', gespecialiseerd in jacht interieurs en grootschalige koninklijke residenties in het Midden-Oosten.

Na enkele jaren geleden haar eigen bedrijf te hebben gesticht, heeft ze haar eigen klantenkring opgebouwd, heeft ze aan stedelijke renovatieprojecten gewerkt en is ze betrokken geweest bij nieuwbouw appartementen in nieuw ontwikkelde gebieden in Londen. Ze werkt nauw samen met klanten die haar expertise hebben gevraagd voor kantoorinrichtingen, warenhuizen en ze werkt momenteel aan een paar commerciële projecten. Haar aandacht voor detail en het nauw samenwerken met elke klant maakt haar methode uniek.

De opleiding van het IDI is van een bijzonder hoog niveau met professionele begeleiding. Bijzonder prettig dat je de opleiding binnen een jaar kunt afronden en online plaatsvindt.

Anna Veldhoven

Brussel

Korting €50,00
Nu slechts €949,00

Of nu inschrijven voor slechts
€41,63 per week

Inschrijven

Studenten Foto’s

Een voorbeeld van onze studenten foto’s

Contacteer ons

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Gratis Prospectus Downloaden